fbpx

Hvilken værdi har det, for din følelsesmæssigt umodne og narcissistiske familie, at få dig til at føle dig forkert?

Når en følelsesmæssigt umoden og narcissistisk forælder Gaslighter et barn, til at føle massiv skyld, skam og forkerthedsfølelse, så skaber denne forælder en ekstremt tilpasningsdygtig lille undersåt. De former et lille servicereorgan, som tager overansvar, der pleaser og som overyder. De skaber en lille soldat der, som det mest naturlige i hele verdenen, tilsidesætter egne følelser, ønsker og behov, for at tilfredsstille forælderens.

DU ER RIGTIG! Du har aldrig været forkert

Jeg vil starte med at slå fast, at hvis din familie eller andre følelsesmæssigt umodne og narcissistiske mennesker har brugt både meget tid og energi på, at få dig til at føle dig forkert, så er det fordi du har gjort noget RIGTIGT. Fordi DU ER RIGTIG!

I mine foredrag om den følelsesmæssigt umodne og narcissistiske familie bruger jeg meget tid på at forklare det, som jeg kalder ”omvendt adfærd”. Følelsesmæssigt umodne og narcissistiske mennesker behandler mennesker, som de angiveligt elsker, direkte omvendt af hvad mennesker med empati og følelsesmæssig modenhed gør.

Skyld, skam, dårlig samvittighed og forkerthedsfølelse

At inducere et andet menneske med skyld, skam, dårlig samvittighed samt forkerthedsfølelse er psykisk vold!

Dette er især grimt, når det bliver brugt mod et barn. Desværre var og er denne slags behandling dagligdag for mange Barndomskrigere. Faktisk var dette den mest gennemgående adfærd, som mange af os blev mødt med, i vores opvækst. Mange oplever også dette langt op i voksenlivet, hvis de stadig ser disse familiemedlemmer. Det er som om, at de her mennesker ikke kan finde ud af andet. De kan i hvert fald ikke finde ud af NORMAL ADFÆRD, altså at behandle os med kærlighed og respekt. Hvis du spørger dem er historien selvfølgelig en helt anden. De fleste af dem har, især hvis det er følelsesmæssigt umodne og narcissistiske forældre, OFRET hele deres liv for os. Derfor ejer de os og må behandle os som de har lyst til, resten af deres liv. Eller hvad?

Det er logisk for dem, at du er den forkerte

Du kan ikke forvente, at følelsesmæssigt umodne og narcissistiske mennesker nogensinde bliver anderledes. De vågner ikke op. Det er NORMAL ADFÆRD for dem, at behandle dig på den måde. Det er lige så normalt som når vi andre behandler folk med respekt og tager hensyn. I deres øjne ER du forkert, hvis du ikke makker ret og mener præcis det samme som de gør. De har jo altid ret, så det bliver jo nødt til at være dig, der er forkert på den. I deres verden vel og mærket. Derfor gør de det eneste rigtige for dem. De gør dig forkert.

Formålet med forkerthedsfølelsen

Den ovennævnte psykiske vold har en helt bestemt funktion og et bestemt formål. Det er vigtigt og helt essentielt for Barndomskrigere, at forstå hvad denne ødelæggende adfærd egentlig handler om, for at vi kan bryde med den del af den negative sociale arv. Den forkerthedsfølelse, som mange af os blev programmeret med og Gaslightet til at tro på, fra vi var helt små, kan altså blive transformeret til en større både logisk og følelsesmæssig forståelse af, at vi er DIREKTE DET MODSATTE AF FORKERTE! Det er af samme årsag og med samme formål, som beskrives i afsnittet herunder, at følelsesmæssigt umodne og narcissistiske mennesker forsøger at forstærke denne forkerthedsfølelse i os, når vi ikke længere vil tilfredsstille dem.

Du bliver aldrig god nok og du kan aldrig gøre noget rigtigt nok

Psykisk vold – skyld, skam, dårlig samvittighed og den totalt fejlplacerede forkerthedsfølelse er ultimativt de bedste redskaber, som følelsesmæssigt umodne og narcissistiske familier har, til at få skabt et underkuet barn. Et barn der, også som voksen, ikke tror på egen eksistensberettigelse eller ret til at være som han eller hun er, medmindre at barnet overyder. Et barn, og senere voksen, der er kodet til at tro og føle sig grundlæggende forkert og skamme sig, vil gøre alt for at blive lukket ind i varmen hos flokken, og blive set som værende rigtig, af deres familie. Problemet er bare, at dette aldrig kommer til at ske. Du kommer aldrig til at kunne gøre det godt nok. Det vil altid være for meget, for lidt eller på andre måder ikke nok.

Gaslighting

Når en følelsesmæssigt umoden og narcissistisk forælder Gaslighter et barn til at føle massiv skyld, skam og at barnet er forkert, så skaber denne forælder således en lille undersåt, der kan servicere, tage overansvar, der pleaser og som tilsidesætter egne behov, følelser og ønsker, for at tilfredsstille forælderens. Barnet vil i de fleste tilfælde, også som voksen, søge at blive set, hørt og anerkendt. Ofte i så voldsom en grad, at mange finder sig i næsten hvad som helst. Mange er fanget i dette psykisk mishandlende spind langt op i voksenlivet. Det er en tåge af Gaslighting, der startede så tidligt i barndommen, at vi langsomt, men sikkert, blev tilvænnet at overleve og finde os i ubehaget. Vi bliver grundlæggende programmeret til, at det er os som der er noget galt med og at vi derfor skal yde, anstrenge og tilpasse os, for at blive gode nok. Dette kan desuden være en af grundene til, at mange ender i lignende ”Trauma Bonding” relationer i voksenlivet. Jeg kalder det ”det fucked up indre kompas”. Det er gaven, der bliver ved med at give. Indtil vi stopper det!

DU ER RIGTIG!

Jo mere rigtig du bliver, når du begynder at passe på dig selv og begynder at sætte grænser, jo mere forkert bliver de nødt til at gøre dig”!.

– Barndomskriger

Du er udvalgt til et bestemt formål og du må og skal ikke tro, at du kan eller må være noget som helst andet end det. Hvis du fx har fået tildelt ”skraldespands-rollen” og derfor er tvangsindlagt til endeløse telefonsamtaler, hvor din forælder udelukkende taler om sig selv og aldrig er interesseret i hvordan du har det, så har du en vigtig funktion. Du er aflæsningsstation for deres negativitet og din funktion er, at du skal høre på deres historier og kvaler. Derfor er det dejligt bekvemt, for dem, at have dig til fri afbenyttelse. De får en times gratis terapi og så ligger de på. De har det godt bagefter og har således ikke tænkt sig at dette nogensinde skal blive anderledes.

Du bliver en trussel når du indser, at du ikke er forkert

Følelsesmæssigt umodne og narcissistiske mennesker tænker UDELUKKENDE på egne behov, ønsker og følelser først. Selv når det kommer til deres børn, er de for evigt primært fokuseret på deres egne behov. Følelsesmæssigt umodne mennesker gør ikke dette af ond vilje. De er, som regel, ikke onde med vilje, som narcissister fx godt kan være.

At gøre andre forkerte og aldrig tage ansvar for egne handlinger, er normal adfærd for dem. De kommer altid selv i første række. Selv når de påstår det modsatte. Når det så viser sig, at mange af os pludselig ikke er enige i, at vi kun er til i verden, for at tilfredsstille deres behov og ønsker, så bliver de nødt til at gøre os forkerte. Det er spillereglerne og opbygningen, i en følelsesmæssig umoden familie. De lever efter det som kaldes “dominans og underkastelse”. De vil således forsøge at underkue dig, med forkerthedsfølelse, indtil du bukker under for ubehaget og er klar til at servicere deres behov igen.

Det ultimative forræderi

Det værste der kan ske, i en følelsesmæssigt umoden familie, er at vi begynder at kunne se og forstå, at der findes en anden virkelighed end deres snæversynede og rigide måde at anskue verden på. Du bliver en direkte trussel, når du begynder at trække dig ud af deres symbiose, hvor de kan bruge dig. Det er også derfor, at følelsesmæssigt umodne og narcissistiske mennesker, som regel, intensiverer induceringen af skyld, skam og forkerthedsfølelse, når du begynder at sige fra og trække dig. Denne form for Gaslighting har til formål at underkue dig, til at komme tilbage til den rolle, som er blevet valgt for dig, i deres følelsesmæssigt umodne virkelighed.

Din ånd irriterer deres dæmoner

Hvis du har følelsesmæssigt umodne og narcissistiske mennesker tæt inde på livet, som har en heftig trang til at inducere dig med forkerthedsfølelse, betyder dette oftest at de selv har en massiv indre forkerthedsfølelse. De vil dog gøre alt for ikke at mærke denne og må derfor projicere deres egne indre følelser af, at være utilstrækkelig og forkert over i andre. Dette er en helt klassisk følelsesmæssigt umoden strategi, der tages i brug ofte.

Begrebet: “Your spirit irritates their demons”, passer faktisk meget godt til deres behov for at projicere deres egen massive, og for det meste, ubevidste forkerthedsfølelse over i andre.”

– Barndomskriger

Følelsesmæssigt umodne og narcissistiske mennesker kan ikke reflektere. De kan derfor ikke kigge indad og se egne negative adfærdsmønstre. De tager derfor aldrig ansvar for deres adfærd og de kommer ikke videre. Til gengæld fungerer du som et spejl, der indirekte viser dem alt det, som de ikke har lyst til at kigge på, i dem selv. Derfor får du skylden for deres forkerthed. De kan ikke se sig selv som værende fejlagtige og derfor bliver du nødt til at få skylden. Derved bliver mange Barndomskrigere målskive for deres følelsesmæssigt umodne og narcissistiske familiemedlemmers ubevidste utilstrækkelighedsfølelse.

Omvendt adfærd

Jo mere følelsesmæssigt moden adfærd du udviser, jo mere positiv, intelligent, udviklende og interessant du er, jo mere viser du dem indirekte alt det, som de ikke er og som de ikke selv kan præstere. Dette resulterer desværre ofte i, at de bliver nødt til at gøre dine positive egenskaber til det mest forkerte ved dig. Det bliver vendt om. Alt hvad der er godt ved dig, skal forvrænges til noget negativt. Alle dine positive egenskaber, som en følelsesmæssigt moden forælder ville være stolt af, ville fremelske og værdsætte ved dig, vil følelsesmæssigt umodne og narcissistiske forældre helt automatisk forsøge at tage fra dig. Det er omvendt adfærd!

Det positive i dette

Alt hvad de nedvurderer, og som de gør til noget forkert, er faktisk gode sider af dig. Jo mere forkert følelsesmæssigt umodne og narcissistiske mennesker har behov for at gøre dig, jo mere rigtig er du. Jo flere negative eller nedværdige ting du får at vide, jo mere er det faktisk det modsatte, der er sandheden. Indirekte peger de faktisk på dine kvaliteter, når de udskammer og gør dig forkert. De viser de dig hvor RIGTIG og hvor godt et menneske du er. De ved det bare ikke, men DU SKAL VIDE DET!

Du var og er ikke forkert! Det er fuldstændig VANVITTIGT, at inducere et barn med forkerthedsfølelse, skyld og skam. Men det er det eneste sådanne menneske kan, fordi de selv er traumatiserede. Et barn er ikke forkert! Et barn er uskyldig og livsafhængig af deres forældre. At pådutte et barn at tage voksenansvar, for sin egen forælder, at gøre dem til familiens syndebuk eller at få barnet til at føle sig forkert, med det formål, at få serviceret egne behov… DET ER FORKERT!

DET ER IKKE DIG, DER ER NOGET GALT MED!  

Ses vi, et sted i Danmark, til Barndomskriger foredraget “Den følelsesmæssigt umodne og narcissistiske familie?

Synes du at dette indlæg var interessant og vil du gerne vide mere om følelsesmæssigt umodne og narcissistiske familier? Så anbefaler vi, på det kraftigste, dette foredrag!

Barndomskriger kommer både til Sjælland, Odense og til mange af Jyllands hyggelige byer, i år 2023.

Se datoer, lokationer og køb dine billetter via vores aktivitetskalender her:

X