fbpx

Foredrag:
Spor efter en dysfunktionel Barndom

Anna Andersen
Anna AndersenAnmeldelse af foredraget: Spor efter en dysfunktionel barndom. Den 21/11-2022
Læs mere
Forleden var jeg til et foredrag, arrangeret af Barndomskriger, Mille Dalsgård. Det var en oplevelse af de STORE! Hun satte så meget på plads for mig! Hvordan oplever børn med dysfunktionelle forældre deres barndom? Og hvilke spor sætter det hos børnene? Mille Dalsgård beskrev levende, både teoretisk og ved hjælp af egne oplevelser, de konsekvenser en sådan barndom får. Den, der lever sammen med og er afhængig af en dysfunktionel person – det kan være forældre eller en partner – må hele tiden være i alarmberedskab, bliver ikke set, ikke hørt, ikke taget hensyn til. Det efterlader klare spor i både nervesystemet og kroppens muskulatur! Ganske uhyggelige spor. Heldigvis var der god inspiration til, hvordan man kan hjælpe sig selv og komme videre. Salen var fuld af tilhørere med 'lange' ører. Mille henvendte sig ofte til salen og skabte en virkelig god kontakt til tilhørerne. Jeg glæder mig til næste Barndomskriger foredrag!

Har du ikke mulighed for at se foredraget live kan du heldigvis se foredraget online nu!

Det sætter dybe spor at have en
dysfunktionel barndom

Hvad sker der med vores krop, rent fysiologisk og kemisk, når vi vokser op i et dysfunktionelt miljø? Når vi bliver overbelastet stressmæssigt, i en sådan grad, at det er alt andet end forsvarligt, at udsætte et barn for…

Kom med til et fordrag med Mille Dalsgård hvor hun fortæller hvad der sker med os som børn, og som voksne, når vi vokser op i et miljø hvor vi egentlig burde være trygge. Et miljø som burde fordre sund udvikling og ro, men som i stedet tærede på os og stjal energi fra vores udvikling, læring om sund grænsesætning og vores opbygning af os som hele mennesker.

Det sætter sine spor på både psyke, krop og sjæl, at vokse op i et dysfunktionelt miljø!

Du er ikke alene...

Mange Barndomskrigere har ubesvarede spørgsmål ift. deres fysiske og mentale tilstand.

Mange Barndomskrigere lider under for konsekvenserne af deres barndom. De er mærket fysisk og psykisk af deres barndom, men bliver ofte ikke forstået eller taget seriøst af systemet, i Danmark. 

Rigtig mange barndomskrigere lever deres liv med smerter eller uforklarlige stresssymptomer, som ingen kan give dem en meningsfuld eller fyldestgørende forklaring på. Rigtig mange Barndomskrigere ender ofte med at føle sig misforstået, alene eller forkerte eller opgivende som konsekvens af dette.

MEN – Hvis du har det sådan, så er du faktisk HELT NORMAL!

Du har en NORMAL reaktion, på en unormal måde at blive behandlet på (af mennesker der burde have beskyttet dig, men i stedet udsatte dig for en alt for stor belastning).

En Krigszone for krop og sind.

Efter et liv med kompleks PTSD, uforklarlige smerter og stresssymptomer, som ingen nogensinde kunne give mig en ordentlig forklaring på hvad var, fik jeg nok!

Jeg ville ikke gøres mærkelig eller forkert, fordi ingen vidste hvad der var “i vejen” med mig og min krop. Så jeg måtte selv ud og finde svarene. Det viste sig faktisk, at jeg er helt normal. 

Min krop havde naturlige og NORMALE reaktioner på at vokse op i en ‘giftig familie’.

Indhold

I dette foredrag introduceres du til viden omkring de fysiske og psykiske konsekvenser som en dysfunktionel barndom ofte medfører.

Og VIGTIGST – et indblik i hvad du selv kan gøre for at få den balance ind i dit liv, som dine forældre skulle have lært dig, men som de måske endda tog fra dig. 

Foredraget indeholder blandet andet:

Du er NORMAL, hvis du oplever:

At din barndom, med følelsesmæssigt umodne forældre, stress eller utryghed har sat sine traumespor fysisk og psykisk.

At du har ikke lært at tage iltmasken på dig selv først og det er HELT NORMALT! 

Har du også disse spor (traumespor) efter din barndom?

 • Du har en overdreven stor tilpasningsevne og et hjælper/pleaser-gen. Dette gør, at du prioriterer andre menneskers behov og derfor underprioriterer dine egne behov og ønsker.
 • Du “gentager succesen”, fra din barndom og finder dysfunktionelle partnere eller relationer, der ikke behandler dig godt. 
 • Du hjemsøges af en følelse af indre tomrum, ensomhed, modløshed, at livet er ekstra hårdt. Eller du har en underliggende vrede, der overtager og ødelægger i stedet for at løse problematikker. 
 • Du ikke kan finde ud af at slappe af.
 • Du bliver hurtigt stresset eller får angst.
 • Du oplever kropslige symptomer, der egentlig er et nødsignal fra din krop, som du ikke har lært at genkende. 

For eksempel:

 • Du har kropslige smerter, fx hovedpine, nakke-og skuldersmerter, lændesmerter m.m.
 • Du har muskelpanser – Din krop er så meget i overlevelsestilstand, at dine muskler er kronisk spændte.
 • Du har søvnproblemer.
 • Du har tankemylder.
 • Du er hypersensitiv – med et nervesystem-og sansesystem, der er så kronisk overstimuleret af altid at have antennerne ude, at du alt for hurtigt bliver overstimuleret og træt.
 • Du er lyd eller lysfølsom.
 • Du er udmattet, helt ind til knoglerne.
 • Din krop har været igennem så meget belastning, at du har udviklet sygdomme. 

Der er et direkte link mellem en dysfunktionel barndom, 

stresssymptomer, smerter, kronisk uro og sygdomme.

Men hvordan skal vi kunne vide dette, hvis ingen nogensinde har fortalt os det?

Denne viden er tilgængelig for dig nu! 

Se hvornår næste foredrag er

Tag et kig i vores kalender og se hvornår der er et foredrag i nærheden af dig.

X