fbpx

TRE®

Vil du også lære TRE®?
Og har du brug for:

At lære din krop at kunne aflade stress, forløse traumer, slippe muskelspændinger, smerte samt løsne stramt bindevæv? – Som din krop er designet til at kunne, og på denne måde genvinde din balance og livskvalitet.

Metoden som du lærer på vores Barndomskriger TRE® Workshop er TRE® (Tension (Stress) and Trauma Releasing Exercises).

Hvad er TRE® helt præcist?

TRE® er en spændings, stress- og traumeforløsende metode bestående af 7 simple øvelser. TRE® er ikke psykoterapi, men en selvhjælpsmetode til at forløse kroniske spændinger, stress, traumer og smerter.

Simpelt, men meget effektivt!

TRE® er i sin enkelthed en meget simpel metode, hvor du bruger din egen krops fysiske og instinktive ressourcer og egenskaber til blandt andet, at:

  • Stabilisere stresskemien i kroppen, så din krop kan finde ro og kan restituere. TRE® kan aflade ophobet stressenergi i kroppen og derved berolige nervesystemet
  • Giver en dybdeafspænding af muskulære spændinger og smerter forårsaget af dette
  • Løsne stramt eller skadet bindevæv / arvæv
  • Komme videre fra traumer, der er lagret i dit væv som ’Tissue memory’
  • TRE® øger kroppens modstandsdygtighed overfor hverdagens stress

Ved hjælp af stræk af bestemt udvalgt muskulatur og bindevæv igangsættes kroppens egen evne til at vibrere eller ryste i daglig tale. Dette kaldes neurogen tremor. Den neurogene tremor er en naturlig refleksmekanisme, som alle pattedyr besidder, til at genoprette balance, blandt andet i forhold til punkterne nævnt ovenfor.

TRE® er en naturlig GENOPRETTELSESPROCES

Som alle pattedyr besidder, mennesker inklusiv. Denne naturlige egenskab til at genoprette vores balance kan genlæres af os alle. Dyr benytter sig af, at ryste stress og traumer af sig, som en naturlig del af deres selvregulering, når de er stressede, er kommet til skade, har været nødsaget til at kæmpe, flygte eller gå i stivnetilstand, for at overleve m.m.

I dag anser det moderne menneske desværre og fejlagtigt det at ryste, som værende farligt, et tegn på svaghed eller forbinder kun dette med sygdom.

Når vi laver TRE®

De fleste oplever vibrationerne som afslappende og behagelige og fortæller, at eftervirkningerne er mindre stress, mindsket tankemylder/registrering af faresignaler, et større mentalt overskud, bedre humør, smertereducering i kroppen, større bevægelsesfrihed m.m.

Når man har lavet øvelserne en del gange, vil det blive nemmere og hurtigere at få vibrationerne i gang. Derudover oplever mange, over tid, at deres krop begynder at lave bindevævsstræk/selvregulere deres kropslige spændinger – muskler og bindevæv.

Det er individuelt, fra person til person, hvornår deres krop starter denne genoprettelsesproces med vibrationer. Hos nogle går kroppen i gang med det samme, mens andre må væbne sig med og udvise tålmodighed overfor deres krop. Mine egne erfaringer har vist mig at mennesker, jeg selv inklusiv, som er længere tid om at påbegynde disse rystelser, efter et stykke tid, kan igangsætte rystelser og bindevævsstæk med lethed.

Konklusionen på dette er, at selvom kroppen tager sin tid om at starte vibrationerne, kan tålmodighed give et overvældende godt resultat. Blandt andet er mit eget piskesmæld og smerterne af dette reduceret betydeligt. Når jeg begynder at mærke tilbagevendende smerter eller bliver spændt i min skulder og nakkemuskulatur, kan jeg ved hjælp af TRE® nå at stoppe smerterne og forhindre de muskulære spændinger i at eskalere.

TRE®s oprindelse i korte træk

TRE® udspringer af David Bercelis ophold i Nordafrika og Mellemøsten. Her iagttog Berceli befolkningens reaktioner på traumatiske oplevelser. Han kunne bl.a. iagttage hvordan børn rystede, under bombardementer, mens deres forældre ikke gjorde, da de ikke ville gøre deres børn mere bange. Det at ryste kunne Berceli iagttage i mange forskellige kulturer, ved stress og traumatiserende oplevelser. Han kunne også iagttage, at mange af disse mennesker ikke rystede, da den naturlige rystemekanisme, oftest af kulturalle årsager, er blevet undertrykt. Dette førte Berceli til at udvikle metoden TRE®.

TRE® i Danmark

TRE® bliver, i Danmark, blandt andet anvendt i Gigtforeningen og Scleroseforeningen.

Der gennemføres i øjeblikket to større studier af effekten er TRE® i det Østrigske og Amerikanske militær.

TRE® er endvidere blevet vist i TV2 programmet ”Kan man tænke sig rask”. Her deler Anette Brink sin historie om hvordan TRE har kunnet gøre hende symptomfri efter 20 år med sclerose. I programmet laver Anette TRE sammen med Joan, der har haft leddegigt. Efter Joan havde praktiseret TRE jævnligt i 2 år, kan hendes leddegigt ikke længere påvises og hun kan bevæge sine arme igen.

Læs mere om TRE®, forskning i TRE®, samt TRE®’s fremgang i Danmark her: https://www.tre-danmark.dk/

Vil du lære TRE®? Så læs mere om vores populære TRE® Helheds Workshops her.

Se hvornår næste forløb er

Tag et kig i vores kalender og se hvornår der er et forløb i nærheden af dig.

X