fbpx

Velkommen hjem

empath

Du er anderledes, men IKKE forkert!

Denne workshop er for dig, som er empath og som er klar til at lære dig selv bedre at kende

Empather er anderledes end andre mennesker, både personligheds- og adfærdsmæssigt. Det er estimeret, at der findes under 5 % empather på verdensplan. Der er en helt særlig grund til, at vi er på denne måde, at vi ofte føler os forkerte i vores egen familie og vi får så mange knubs i relationer til andre mennesker.

Denne workshop er skabt til at revolutionere måden hvorpå du ser dig selv.

Mange Barndomskrigere er empather. 

At være empath, i en giftig og psykisk voldelig familie, kan sløre en del af empathens personlighedstræk. Mange empather har tilpasset sig ud i ekstremer og har lært at overhøre deres egen krops signaler, smerte, mavefornemmelse og at underprioritere deres følelser, ønsker og behov. De ender ofte som den primære omsorgsperson for deres egne forældre og ofte også deres søskende. 

Empather har lært at overleve meget smerte og er “sjovt nok” oftest den i familien, der bliver gjort til den “forkerte”, netop på grund af deres kvaliteter.

De fleste empather er faktisk født introverte, men har tillært og er blevet tilpasset at være ekstroverte. En empaths start på livet kræver ofte, at de er til rådighed for andre og tager langt mere ansvar end der egentligt er deres. I virkeligheden har de fleste empather brug for meget mere ro end mange andre og lader bedst deres indre batterier op alene. I selvskab med andre empather som dem selv, med et dybt og rigt følelsesliv og stor reflektionsevne, er empather dog ofte ganske ekstroverte. 

Det er empather, der i store dele af deres liv oplever at få de såkaldte empati chok, i deres egen familie. Den måde deres familie interagerer på og behandler deres nærmeste på, strider direkte imod en empaths empati, personlighed og natur. Derfor har empather også en stor tendens til at tillægge andre mennesker flere positive adfærdstræk, godhed, positive intentioner og langt mere empati end den pågældende person reelt set evner. Dette gælder både familie, men også intime relationer. Det giver simpelthen ikke mening, for den godhjertede empath, ikke at tro på det bedste i andre. 

At have et godt hjerte er IKKE naivitet!

Der er ikke mange 5’ere, eller empather, på verdensplan. 

At være 5’er kan derfor være en “lonely walk”, indtil du finder ud af, at det er fordi du hører til hos nogle helt særlige mennesker. Mennesker der forstår dine følelser, uden du behøver at forklare dig og som oprigtigt interesserer sig for og kan lide DIG! En empath vil fx bare gerne være sammen med dig, fordi de kan lide dig. Ikke fordi de har skjulte bagtanker, som mange af os desværre er vandt til, at mange mennesker har. Empath relationer er LIGEVÆRDIGE relationer og er ikke en “noget for noget” relationer.

Hvad vil det sige at være empath:

Empather er anderledes i det, at vi møder mennesker med vores hjerte og umiddelbare tillid som det første. 

I mødet med andre er det, for os, naturligt at se det gode i alle og møde folk i tillid. Vi kan ikke forestille os, at folk kan finde på at udnytte eller misbruge os, da vi aldrig ville gøre dette modsat (med vilje), på grund af den store empati vi besidder. 

Som empath er vi desværre ofte nødt til at brænde os på “almindelige menneskers” naturlige adfærd, som er dramatrekanten og at vælge sig selv først. Dette gøres ikke i en ond mening, fra deres side, men er for dem ligeså naturligt, som at vi giver alt væk og ender med at brænde ud. Især hvis vi ikke lærer vores egen adfærd at kende og derved lærer at hjælpe os selv og passe på vores livsenergi.

Empather er oftest individer, der tiltrækker mennesker, som gerne vil have del i deres positive og omsorgsfulde energi, uden intention om at give det samme tilbage. Dette efterlader empathen drænet for positivitet og energi. 

Empather er loyale venner, er gode til at lytte og udviser oprigtig interesse og omsorg overfor deres omgivelser. Mange oplever desuden at blive brugt som frivillig/ufrivillig terapeut og kan tiltrække selv helt fremmede mennesker, der med det samme åbner op og læsser hele deres livshistorie af, for derefter at forsvinde igen. Hver gang dette sker tager de et lille stykke af empathens positive energi med sig. De får det godt, men empathen bliver drænet. I familierelationer, forhold og venskabelige relationer, til bl.a. følelsesmæssigt umodne mennesker, kommer disse mennesker tilbage gang på gang, for at få en bid mere af dig, hvis du er empath.

Kan du genkende dette?

Forskellige typer af empather

Ligesom med andre personlighedstyper findes der forskellige typer empather, som I vil blive præsenteret for på denne workshop. Fælles for empather er visse gennemgående karaktertræk, som du finder i Empath testen. Nogle empather kan sågar mærke andres smerte fysisk, i deres egen krop. 

Den seneste forskning tyder på, at empather er meget sansestærke ift. andre menneskers humør, følelser og smerte. Dette gør også at empather ofte bliver medlidende i stedet for medfølende.

Dette medfører desværre stor risiko for udbrændthed, hvis vi ikke lærer at passe på os selv.

Det er en styrke at være empath

Vores gaver, at være sansestærk, følelsesmæssigt intelligent og have et højt bevidsthedsniveau er noget, der bør fejres af og ikke anses som værende forkert. I modsætning til hvad de fleste mennesker siger, er følsomhed bestemt ikke en svaghed. Din følsomhed skaber mere kærlighed, medfølelse og venlighed i denne verden. Uden dine gaver, ville verden være et gråt og trist sted at være.

På workshoppen arbejder vi med:

På workshoppen lærer du at forstå “gaverne”, der ligger i den negative adfærd og inducering af skyld, skam, dårlig samvittighed og forkerthedsfølelse, som du er blevet mødt med af din familie og andre relationer. 

Du vil lære at kunne se, forstå og bruge de tilsyneladende negative labels, projektioner og følelser som du har fået med på din vej igennem livet, til at kunne bygge dig selv op og se hvor fantastiske egenskaber, som du i virkeligheden besidder.

Faktisk ligger mange af dine gaver og fortællingen om hvem du i virkeligheden er, forklædt i de beskeder som andre er kommet med, der har har gjort ondt og har sat sig som negative overbevisninger, i din underbevidsthed.

Selvom det kommer bag på mange af os, besidder almindelige mennesker og empather faktisk selv flere narcissistiske adfærdstræk. At åbne op for dette og arbejde med vores egne ubevidste narcissistiske adfærdstræk er noget som vi skal forstå og skal arbejde med, for at nå til næste niveau i vores egen udvikling

Vi kan ikke og skal ikke lave andre mennesker om. Ansvaret ligger hos os selv!

Beskrivelse & undervisning

Hvad vil det sige, at være en empath (hvorfor er du positivt anderledes og ALDRIG forkert)!

  • Hvorfor tiltrækker empather drænende mennesker – fx følelsesmæssigt umodne og narcissistiske mennesker
  • Forstå din egen adfærd, personlighed og handlemønstre og hvordan du beskytter dig selv, din tillidsfulde og godhjertede natur imod mennesker, der dræner dig
  • Hvordan vi, ved at lære om vores medfødte gaver, empath-adfærdsmønstre og naturlige faldgrupper, kan beskytte os selv mod at blive drænet, udnyttet og ende i usunde relationer (Trauma Bonding)
  • Hvorfor det ofte er empather, der bliver “familiens sorte får”, som bliver gjort forkerte og som ofte bliver udsat for massiv psykisk vold, af deres egen familie
  • Hvordan du, som empath, lærer at oplade og bevare din egen energibeholdning og hvorfor det er så vigtigt at du passer på den medfødte energi, som du har 
X